Supa cu usturoi
PrinteazaSupa cu usturoi
- 24 catei usturoi
- 10 felii subtiri piine neagra
- 100 gr. brinza telemea
- 2 linguri ulei de masline
- cimbru, cuisoare, sare, piper
Mod de preparare:
Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru si foaia de dafin. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba totul pe foc mic, 30 de minute. Cand luati supa, scoateti foaia de dafin si cimbrul.
Taiati painea in felii. Repartizati-le in farfurii adanci. Presarati-le cu cascaval ras. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti usor albusurile cu furculita. Varsati-le in supa fierbinte amestecand, astfel ca oul sa formeze filamente.
Amestecati galbenusurile cu o lingura de supa si cu otetul. Turnati putin cate putin supa peste ele, pana se obtine un lichid pe care il turnati inapoi in oala. Serviti supa peste painea cu branza din farfurii, presarand deasupra frunzele de salvie maruntite. Serviti imediat.
Pofta buna!