Supa cu usturoi si praz

Printeaza

Supa cu usturoi si praz din: cartofi, morcov, ceapa, praz, telina, usturoi, rosii in bulion, patrunjel, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Supa_cu_usturoi

  • 6 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 fir de praz
  • 1 telina
  • 2 capatani de usturoi
  • 250 g rosii in bulion
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o oală, pune ia fiert doi litri de apă cu două linguri cu ulei de măsline. Lasă să dea în 2-3 clocote şi adaugă cartofii, morcovul, ceapa, prazul şi ţelina, toate tăiate cubuleţe. Pune usturoiul tăiat feliuţe, potriveşte de sare şi lasă să fiarbă la foc moderat. Strecoară legumele şi pasează-le bine.

Subţiază pasta până la consistenţa dorită cu zeama în care au fiert legumele. Adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi lasă pe foc 5-10 minute. Potriveşte de sare şi piper, iar la final, aromatizează cu verdeaţa tocată fin. Serveşte supa fierbinte, alături de felii de pâine prajita.

Supa cu usturoi si praz

Supa_cu_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.