Supa cu perisoare

Printeaza

O reteta delicipoasa de supa cu: morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, leustean verde, patrunjel verde, sare, piper, carne tocata, oua, orez, paine, ulei.

Ingrediente:

  • 2 morcovi mari
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 păstărnac
  • 1 felie de ţelină
  • 1 ceapă
  • leuştean verde
  • frunze de pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Ingrediente  perişoare :

  • 400 g carne tocată (de pui, curcan sau de amestec porc cu vită)
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • 2 linguri orez
  • 1 felie de pâine înmuiată în apă sau în lapte şi bine stoarsă
  • două linguri de ulei
  • sare
  • piper, după gust

 

Mod de preparare:

Cureţi zarzavaturile, le speli, tai ceapa mărunt, rădăcinoasele bucăţi mari şi le fierbi în apă clocotită cu puţină sare, până sunt bine pătrunse.

Separat, amesteci car­nea tocată cu pâinea în­muiată în apă sau în lapte şi bine stoarsă, ceapa to­cată fin, orezul opărit (bine scurs), ouăle bătute uşor, două linguri de ulei, sare şi piper, după gust. Din com­poziţia obţinută, modelezi cu palmele ude perişoare mici, pe care le pui la fiert în supă.

Când perişoarele sunt fierte, potriveşti gustul de sare şi de piper, adaugi verdeaţa, opreşti focul şi acoperi cu un capac pen­tru 5 minute. O serveşti simplă sau cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.