Supa cu morcovi copti

Printeaza

Supa cu morcovi copti din: cartofi dulci, morcovi, ulei de masline, ceapa, usturoi, supa de legume, smantana.

Ingrediente:Supa cu morcovi copti

  • 500g de cartofi dulci, decojiţi şi tăiaţi în cuburi
  • 300g de morcovi, decojiţi şi tăiaţi în bucăţi mai mari
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe, tocate fin
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 litru supă de legume
  • 100ml de smântână, plus extra pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C şi pune cartofii dulci şi morcovii într-o tavă mare, stropeşte-i cu 2 linguri de ulei şi asezonează-i din abundentă. Coace legumele 25-30 de minute sau până se înmoaie şi se caramelizează.

Intre timp, pune restul de ulei -1 lingură – într-o oală mare şi căleşte ceapa la foc mediu spre mic timp de 10 minute, până când se înmoaie. Adaugă usturoiul şi amestecă 1 minut, apoi toarnă supa.

Fierbe-o 5-10 minute, până când ceapa se înmoaie bine, apoi las-o deoparte.

Când legumele de la cuptor sunt gata, lasă-le să se răcească puţin, apoi transferă-le în oală şi pasează ingredientele cu ajutorul unui blender vertical.

Incorporează smântână, asezonează încă puţin, apoi reîncălzeşte supa pentru a fi fierbinte. Serveşte-o în boluri cu putină smântână deasupra şi piper negru proaspăt măcinat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.