Supa cu morcov, linte si ghimbir

Printeaza

Supa cu morcov, linte si ghimbir din: unt, ulei de floarea-soarelui, ceapă, usturoi, ghimbir, morcovi, chimen, garam maşala, supă de legume, linte roşie, pâine prăjită.

 

 

Ingrediente:Supa_cu_morcov_linte_si_ghimbir

  • 10 g unt şi 10 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 5 g ghimbir ras
  • 400 g morcovi decojiţi, raşi
  • 5 g chimen măcinat
  • 15 g garam maşala
  • 50 ml supă de legume
  • 250 g linte roşie
  • pâine prăjită, pentru a servi

 

 

Mod de preparare:

Incălzeşte untul şi uleiul într-o cratiţă mare. Căleşte ceapa până se înmoaie.

Adaugă usturoiul şi ghimbirul şi prăjeşte 1 minut. Adaugă morcovii şi sotează-i 3 minute.

Presară chimen şi garam maşala şi prăjeşte timp de 1 minut sau 2, până când amestecul devine parfumat.

Adaugă supa şi lintea.

Fierbe timp de 2 minute, apoi se redu căldura, acoperă cratiţa şi fierbe 35 de minute.

Amestecă din când în când, pentru a preveni arderea. După ce lintea a fiert, pasează legumele cu un blender.

Condimentează după gust şi serveşte supa cu pâine prăjită.

Supa cu morcov, linte si ghimbir

Supa_cu_morcov_linte_si_ghimbir

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.