Supa cu legume
PrinteazaSupa cu legume
- 2-3 ardei graşi
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 fir de praz
- 100 g fasole boabe
- 1 cutie cu roşii decojite
- 1 ţelină
- 1 ceşcuţă cu orez
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 lingură cu unt
- sare
Preparare:
Curăţă legumele, spală-le bine, după care taie-le cubuleţe sau rondele şi înăbuşă-le într-un vas cu unt sau ulei.
Acoperă vasul, iar din când în când amestecă până legumele se înmoaie puţin. Condimentează cu sare după gust.
Adaugă apă fiartă, aproximativ 2l, roşiile tăiate cubuleţe, boabele de fasole şi orezul. Lasă să fiarbă la foc mic până ce boabele de fasole şi orezul sunt fierte, şi supa a scăzut bine.
La final, potriveşte gustul de sare. Supa se serveşte fierbinte cu verdeaţă deasupra.
Pofta buna!