Supa cu ficatei de pasare

Printeaza

Supa cu ficatei de pasare din: morcovi, patrunjel, rosie, ardei gras, patrunjel verde, radacina de telina, piper, sare, galbenus, smantana, condiment vegetal, ficatei de pasare, ceapa, usturoi, bulion, zahar, oregano.

Ingrediente:Supa_cu_ficatei_de_pasare

pentru supa:

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei gras
  • patrunjel verde
  • frunze sau radacina de telina
  • piper
  • sare
  • 1 galbenus
  • 100 g smantana
  • condiment vegetal

pentru ficatei:

  • 4 ficatei de pasare
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 30 ml ulei
  • piper
  • sare
  • condiment vegetal
  • putin bulion
  • 1 lingurita zahar
  • oregano

 

Mod de preparare:

Pui legumele curăţate, spălate şi tăiate felii, în 2 I apă. Adaugi condimentele şi verdeaţa şi laşi la fiert până se înmoaie. Pui legumele într-un blender vertical şi le pasezi. Dacă nu ai blender, le treci printr-o sită şi adaugi şi zeama.

Dregi totul cu gălbenuşul bătut cu 100 g smântână. Prăjeşti ficăţeii în ulei încins, iar când sunt aproape făcuţi, adaugi ceapa tăiată mărunt sau rasă, usturoiul zdrobit şi laşi să se călească. La urmă, adaugi bulion, condiment vegetal, sare, piper, oregano şi zahăr. Laşi să dea 2-3 clocote.

Pui supa în farfurii, iar deasupra adaugi câte 2-3 ficăţei cu sosul în care s-au prăjit. Poţi presăra şi verdeaţă tocată.

Supa cu ficatei de pasare

Supa_cu_ficatei_de_pasare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.