Supa cu ceapa verde

Printeaza

Supa cu ceapa verde din: apa, ceapa, unt, faina, sare, piper, cascaval, paine.

Ingrediente:Supa_cu_ceapa_verde

  • 1,5 l apă sau supă de carne
  • câteva legături de ceapă verde
  • 1/2 kg ceapă uscată
  • 125 g unt
  • 1 linguriţă făină
  • sare
  • piper
  • 200 g caşcaval sau parmezan
  • 8-10 felii pâine prăjită

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi partea albă de la ceapa verde, apoi o speli şi o tai în felii subţiri. O pui la foc într-o cratiţă, împreună cu untul. O prăjeşti uşor, adaugi făina, omogenizezi şi torni apă clocotită sau supă.

Potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi, tăiate rondele, foile de ceapă verde şi laşi să fiarbă 10-12 minute.

Intr-o oală mică, frumoasă, care poate fi folosită pentru servit, pui două feliuţe de pâine prăjită, presărate cu caşcaval, torni 1/2 polonic din supa de ceapă, pui din nou două felii de pâine prăjită, presărate cu o lingură de caşcaval ras, supă, continuând astfel până se termină ingredientele.

Deasupra, presari o lingură de caşcaval. Dai oala la cuptor timp de 5-10 minute. Când serveşti la masă, înveleşti oala într-un şervet alb. Laşi supa să se răcorească şi o serveşti.

Supa cu ceapa verde

Supa_cu_ceapa_verde

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.