Supa cu ceapa si lapte

Printeaza

Supa cu ceapa si lapte din: ceapa, unt, zahar, paine, lapte, sare, piper.

Ingrediente:Supa cu ceapa si lapte

  • 5 cepe mari
  • 2 linguri cu unt
  • 1 lingură cu zahăr
  • 6 felii de pâine
  • 1 l lapte nefiert
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cepele, tăiaţi-le în doua şi opăriţi-le 2-3 min cu apă clocotită, apoi scurgeţi-le şi tăiaţi-le peştişori. Căliţi-le cu 1 lingură cu unt pe foc mic până se înmoaie.

Puneţi apoi laptele câte puţin peste ceapă care-l absoarbe, mărindu-si volumul. După 10 min, adăugaţi tot laptele, săraţi şi îndulciţi cu 1 lingură cu zahăr, fierbeţi încet 15 min.

Rumeniţi feliile de pâine în unt, aşezaţi-le în farfurii, turnaţi supa, condimentaţi cu piper măcinat. Serviţi imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.