Supă cu crevete

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu crevete din: crevete, broccoli, varza creata, conopida, orez, rosie, lamaie, ulei de masline, ceapa, morcovi, usturoi, frunza de dafin, sare si piper.

Ingrediente:Supă cu crevete

  • ocoroană de crevete decorticate
  • 500 g broccoli
  • 500 g varză creaţă
  • o co­nopidă
  • 80 g orez
  • o roşie
  • o lămâie
  • 50 ml ulei de măsline
  • o cea­pă
  • un morcov
  • doi căţei de usturoi
  • o frunză de dafin
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele. Broccoli, conopida romanesco şi varza creaţă se spală, se taie bucăţi mici şi se pun într-un castron. Intr-o oală se încinge uleiul, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se călesc până devin sticloase.

Se adaugă roşia curăţată de pieliţă şi dată pe râzătoare, se adaugă doi litri de apă, se presară sare şi piper, se fierbe cinci minute, apoi se adaugă legumele din castron. Se fierb până când legumele s-au înmuiat, se adaugă frunza de dafin, orezul spălat şi se fierbe la foc mediu până când orezul s-a umflat.

Se adaugă crevetele, se condi¬mentează şi se mai fierbe zece minute sau până când crevetele au căpătat o culoare roz. Se pune supa în boluri sau farfurii adânci, se toarnă suc de lămâie după gust şi se presară pătrunjel tocat. Inainte şle a fi puse în supă, crevetele se decongelează şi se scurg de apa.

 

Supă cu crevete

Supă cu crevete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.