Supa cremoasa din dovleac si chorizo
PrinteazaSupa cremoasa din dovleac si chorizo din: chorizo, ceapa, boia, dovleac, supa de pui.
- 225 g chorizo, tăiat cuburi
- 2 cepe, tocate mărunt
- 1 lingură boia iute
- 1 kg dovleac, tăiat bucăţi
- 900 ml supă limpede de pui
Mod de preparare:
Prăjeşte chorizo până când devine crocant şi pune deoparte o treime din cantitate. Adaugă ceapa şi prăjeşte 5 minute.
Adaugă boiaua, dovleacul şi supa. Adu la punctul de fierbere, micşorează flacăra, acoperă vasul ci capac şi lasă să fiarbă 30-40 minute, până cand dovleacul se pătrunde.
Ia vasul de pe foc şi pasează supa pentru a obţine crema. Potriveşte gustul de sare şi piper, porţionează în căni sau bolu de servit şi presară deasuprc chorizo păstrat deoparte.
Pofta buna!