Supa crema de sfecla rosie

Printeaza

Supa crema de sfecla rosie din: sfecla rosie, cartofi, morcov, ceapa, supa de legume, hrean, foaie de dafin, ulei, sare, piper, crema de branza, usturoi, ulei, sare.

Ingrediente:Supa_crema_de_sfecla_rosie

  • 500 g sfecla rosie
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 800 ml supa de legume
  • 1/2 lingurita cu hean ras
  • 1 foaie de dafin
  • ulei
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 125 g crema de branza
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Freacă energic usturoiul zdrobit cu un praf de sare. Toarnă treptat uleiul, ca la maioneză. La final, adaugă crema de brânză şi lasă la rece să se întrepătrundă aromele.

Separat, căleşte ceapa în două linguri cu ulei. Adaugă sare, foaia de dafin, morcovul, sfecla şi cartoful. Lasă-le pe foc câteva minute, apoi stinge cu supa de legume sau apă.

Acoperă cu un capac şi lasă-le să fiarbă. Când legumele sunt pătrunse, adaugă hreanul şi lasă să dea într-un clocot.

Indepărtează foaia de dafin, potriveşte gustul de sare şi piper şi pasează totul la blender. Serveşte supa-cremă împreună cu o linguriţă de cremă de brânză cu usturoi.

Supa crema de sfecla rosie

Supa_crema_de_sfecla_rosie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.