Supa crema de rosii cu morcovi

Printeaza

Supa crema de rosii cu morcovi din: morcovi, ceapa, cartofi, rosii, zeama de legume, busuioc, foaie de dafin, ulei de masline, ghimbir, piper si sare.

Ingrediente:Supe_5

  • 600 g morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 cartof mare
  • 5 roșii
  • 1 l zeama de legume
  • 1 legatura de busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri de ulei de masline
  • ghimbir
  • piper si sare

 

 

Mod de preparare:

Rosiile se pun in apa clocotita, apoi se decojesc si se toaca marunt.

Cartoful, ceapa si morcovii le taiem in bucati mai mari. Le calim impreuna in putin ulei incins, timp de 5 minute.

Se stinge cu supa de legume. Adaugam sare, piper, dafin si fierbem vreme de ½ ora.

Punem intr-un blender legumele cu supa, fara foaia de dafin si pasam pana obtinem o pasta fina.

Pasta se mai fierbe 5 minute impreuna cu rosiile decojite.

Pentru o crema mai acrisoara recomandam sa se adauge zeama de lamaie dupa gust.

Nu trebuie sa aruncam coaja de la lamaie, o putem folosi pentru garnisit.

Adaugam frunzele proaspete de busuioc si 2 lingurite de ghimbir proaspat, tras prin razatoare si o servim cu felii de paine neagra prajita.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Supa crema de praz cu ciuperci

Supa crema de praz cu ciuperci

Supa crema de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, cartof, pastarnac, sofran, cimbru, usturoi, piper, unt, smantana, ulei, parmezan, tarhon, patrunjel, suc de lamaie. Ingrediente: 3 fire de praz (doar partea albă) 1 cartof mediu 3 bucăţi păstârnac 3 căţei usturoi 3-4 fire şofran 1/2 linguriţă cimbru 1 vârf de cuţit de piper mozaic 200 […]

Supa crema de peste cu midii

Supa crema de peste cu midii 

Supa crema de peste cu midii din: midii, supa de peste, cartofi, carne de peste, patrunjel. Ingrediente: 500 g de midii 1 l supa de peste 500 g de cartofi albi 200 g carne de peşte alb sau somon 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Se scurge într-o cratiţă mare sosul dintr-un pachet vidat […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Nu mi place supa asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.