Supa crema de praz cu sunca

Printeaza

Supa crema de praz cu sunca din: cartofi, praz, usturoi, ulei, smantana, margarina, supa de radacinoase, sare, piper, sunca.

Ingrediente:Supa crema de praz cu sunca

  • 4 cartofi
  • 2 fire de praz
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri unt sau margarina
  • 500 ml supa de radacinoase
  • sare
  • piper
  • 100 g sunca

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele. Tai prazul în rondele, cartofii în cubuleţe şi toci usturoiul. Topeşti untul în oala pentru supă şi căleşti prazul până devine transparent. Adaugi usturoiul, amesteci uşor, iar după 1 minut pui cartofii.

Stingi cu supa fierbinte şi completezi cu apă caldă, cât să acopere legumele. Le fierbi la foc mediu, cu un praf de sare, până se înmoaie.

Strecori supa şi pasezi în blender sau robotul de bucătărie legumele împreună cu smântână şi o parte din supă. Amesteci piureul obţinut cu supa rămasă de la fierberea legumelor, sare şi piper după gust.

Tai şunca în fâşii pe care le prăjeşti în ulei. Le serveşti alături de supă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.