Supă-cremă de praz cu smantana

Printeaza

Supă-cremă de praz cu smantana din: praz, cartofi, morcov, telina, pastarnac, unt, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Supa_crema_de_praz_cu_smantana

  • 3 fire praz
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 100 g unt
  • 100 g smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă prazul, taie-l în rondele şi căleşte-l în untul topit. Păstrează câteva rondele pentru decor. Adaugă legumele tăiate în cubuleţe.

Acoperă-le cu apă şi adaugă un praf de sare. Lasă să fiarbă la foc mic, până ce se pătrund bine.

Zdrobeşte totul cu blederul şi încorporează smântână. Potriveşte gustul de sare şi piper şi lasă să dea într-un clocot.

Serveşte supa-cremă împreună cu rondelele de praz puse deoparte.

Supă-cremă de praz cu smantana

Supa_crema_de_praz_cu_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.