Supa-crema de praz cu smantana si cartof

Printeaza

Supa-crema de praz cu smantana si cartof din: praz, morcov, cartofi, radacina de patrunjel  smantana de gatit, sare, unt, apă.

Supa_crema_de_praz_cu_smantana_si_cartof

Ingrediente:

  • 3 tije de praz
  • 1 morcov
  • 3 cartofi medii
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 250 ml smântână de gătit
  • sare
  • 1 lingură şi jumătate unt
  • 1,5-2 litri apă

Mod de preprare:

Speli morcovul, rădăcina de pătrunjel, le cureţi, le tai bucăţi mai mari şi le pui la fiert în apă cu sare. Le scoţi după ce s-au fiert, apoi adaugi în apă cartofii tăiaţi cubuleţe şi prazul rondele.

Pasezi legumele fierte cu blenderul. Subţiezi supa cu zea­ma în care au fiert le­gumele, adaugi untul, condimentezi după preferinţe şi laşi să mai fiarbă cinci minute.

Pui smântâna şi amesteci. Serveşti cu pâine pră­jită aromatizată cu usturoi şi rondele de praz crud.

Supa-crema de praz cu smantana si cartof

Supa_crema_de_praz_cu_smantana_si_cartof

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.