Supa crema de praz cu dovlecei
PrinteazaO reteta de supa crema de praz cu dovlecei din: fire de praz, dovlecel, cartofi, ardei, sare, piper, patrunjel verde, frunze de telina, crutoane de paine si ulei de masline.
- 2-3 fire praz
- un dovlecel
- o telina mare
- 3 cartofi
- 2-3 ardei
- sare
- piper
- patrunjel verde
- frunze de telina
- crutoane de paine
- 1-2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală toate legumele, se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă într-o oală cu 3 litri de apă şi puţină sare.
Se opreşte un praz şi se taie rondele potrivit de groase şi se pun într-un bol cu puţină sare. Se verifică cu o furculiţă legumele din supă dacă s-au fiert şi dacă sunt fierte se scot într-o sită.
Celelalte legume fierte se pasează cu blenderul şi apoi se omogenizează cu zeama în care au fiert. Se mai lasă să fiarbă câteva minute.
Supa-cremă de praz se serveşte ornată cu fire de pătrunjel, rondele de praz şi crutoane de pâine neagră sau cu tărâţe.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/supa-crema-praz-dovlecei html
Buna rau supa asta
Fuuuu, un deliciu supa crema