Supă-cremă de măzăre

Printeaza

O reteta de supa crema de mazare din: mazare, telina, ceapa, patrunjel, zahar, sare, ulei de masline, piper verde, unt si crutoane.

Ingrediente:Supă-cremă de măzăre

  • 500 g mazăre nouă
  • o ţelină mică
  • o legătură ceapă
  • o legătură pătrunjel
  • o rădăcină pătrunjel
  • o lingură zahăr sau o lingură miere
  • sare
  • o lingură ulei de măsline
  • piper verde măcinat
  • 50 g unt
  • crutoane aromate cu usturoi şi ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se curăţă mazărea, se spală şi se fierbe. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se pun să fiarbă în 2 litri de apă cu sare, zahăr şi o lingură ulei de măsline. Se acoperă şi se fierb la foc mediu.

După ce a fiert mazărea, se scoate în sită să se scurgă. Se verifică dacă au fiert şi legumele şi se scot. Se dă deoparte ceapa, iar restul se pasează împreună cu mazărea.

Piureul obţinut se omogenizează cu zeama în care au fiert legumele. Se adaugă sare şi piper, după gust, iar la final, înainte de a o lua de pe foc, se pune untul. Se serveşte cu crutoanele aromate şi cu pătrunjel verde.

Supă-cremă de măzăre

Supă-cremă de măzăre

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.