Supa crema de mazare cu menta

Printeaza

Supa crema de mazare cu menta din: mazare, supa vegetala, ceapa alba, usturoi, unt, menta si aluat.

 

Ingrediente:

  • 1 kg mazare (proaspata sau congelata)
  • 1 l supa vegetala
  • 1/2 ceapa alba
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar mic de vin alb
  • 50 g unt
  • 1 crengute de menta
  • 1 foaie aluat foietaj (optional)

 

Mod de preparare:

Curăţăm o ceapă medie, o spălăm sub jet de apă rece, o tăiem în două şi tocăm mărunt una dintre jumătăţi.

Punem ceapă tocată la călit în 50 g unt împreună cu un căţel de usturoi tăiat în feliuţe subţiri.

Când ceapa devine translucidă, adăugăm 1 pahar de vin alb şi lăsăm pe foc mic până când alcoolul este complet evaporat.

Adăugăm mazărea şi 1-2 fire de mentă. Dacă folosiţi mazăre congelată, o puteţi adaugă în oală, fără să o dezgheţaţi. Adăugăm peste mazăre supa vegetală şi amestecăm bine.

Acoperim oala cu capac şi lăsăm mazărea să fiarbă până se înmoaie, cea 30 de minute.

In timp ce supa fierbe, ne ocupăm de steluţele de foietaj. Sunt opţionale, dar vă garantez că pe lângă gustul minunat, conferă supei un aspect rafinat.

Tăiem mici forme, steluţe, inimioare, cerculeţe etc. din aluatul foietat, pe care le coacem 10-15 minute la 180°C grade, cuptor preîncălzit.

După ce mazărea este complet fiartă, stingem focul şi o pasăm fin cu ajutorul unui mixer vertical.

O servim alături de steluţe de foietaj şi, de ce nu, împreună cu o linguriţă mică de smântână.

Supa crema de mazare cu menta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.