Supa crema de telina cu usturoi

Printeaza

Supa crema de telina cu usturoi din: telina, cartofi, ceapa, patrunjel verde, marar verde, sare, piper, ulei de masline, boia dulce, usturoi, paine integrala.

Ingrediente:Supa_crema_de_telina_cu_usturoi

  • 400 g ţelină
  • 2-3 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 1 legatura mărar verde
  • sare
  • piper
  • 43 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura boia dulce
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 300 g pâine integrală

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline.  Se lasă la foc mic, acoperite cu un capac şi, după ce au fiert, se scot într-un bol, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu sare, boia, piper şi o parte din pătrunjelul tocat mărunt.

Se mai lasă să dea în câteva clocote, apoi se lasă la răcit câteva minute şi, între timp, se taie pâinea integrală cubuleţe. Se pun crutoanele în tavă, se stropesc cu ulei de măsline amestecat cu usturoi pisat şi se lasă să se rumenească. Supa cremă se serveşte cu crutoanele crocante şi se ornează cu mărar verde.

Supa crema de telina cu usturoi

Supa_crema_de_telina_cu_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.