Supa-crema de telina cu unt
PrinteazaSupa-crema de telina cu unt din: oase de vită, frunze de ţelină, ţelină, unt, făină, frişcă, ou, sare.
Ingrediente:
- 300 g oase de vită
- 2 linguri de frunze de ţelină
- 2 bucăţi ţelină
- 30 g unt
- 30 g făină
- 3 linguri de frişcă
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Oasele de vită se fierb cu frunzele de ţelină, se strecoară, iar zeama se pune la o parte. în ea se va fierbe şi ţelina. Ţelina fiartă se trece prin sită.
Se face un rântaş de culoare deschisă, se stinge cu zeamă, se pune pireul de ţelină şi se fierbe amestecând permanent cu telul.
Pentru a-i da gustul, se amestecă şi cu gălbenuşul frecat cu frişcă. Se serveşte cu crochete prăjite în unt.
Pofta buna!