Supa-crema de telina cu pere si costita afumata

Printeaza

Supa-crema de telina cu pere si costita afumata din: ţelină (rădăcină), cartofi, praz, unt, zeamă concentrată de le­gume (Knorr+apă), pere, vin alb, sare, piper, bacon, ulei, frisca lichida, zeama de lamaie, nucsoara, patrunjel verde.

Ingrediente:Supa_crema_de_telina_cu_pere_si_costita_afumata

  • 500 g ţelină (rădăcină)
  • 300 g cartofi
  • 200 g praz
  • 80 g unt
  • 1 l zeamă concentrată de le­gume (Knorr+apă)
  • 1 pa­ră tare
  • 125 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 150 g bacon tăiat felii
  • 1 lingură ulei
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 priză de nucşoară rasă
  • 1/2 legătură pătrunjel ver­de

Mod de preparare: 

Se curăţă de coajă ţelina şi cartofii, se spală şi se taie bucăţele şi se fierb în zea­ma de legume circa 30 de minute. Se spa­lă prazul curăţat şi se taie rondele. Se dunstuiesc toate în 50 g de unt încins, până ce devin sticloase.

Se curăţă para de coajă şi de partea lemnoa­să, se taie cubuleţe şi se căleşte în untul ră­mas. Se stinge cu vin, se fierbe cu capac, circa 5 minute, se sărează şi se piperează. Se taie baconul mărunt, se prăjeşte în ulei şi se lasă să se scurgă pe hârtie absorbantă.

Se mixează supa împreună cu 50 ml de frişcă lichidă şi se condimentează cu zeamă de lămâie, sare, piper şi nucşoară. Se alege pătrun­jelul, se taie mărunt şi se bate restul de frişcă lichi­dă. Se serveşte în farfurii, garnisită cu bucăţele de pară şi de bacon, frişcă bă­tută şi pătrunjel verde.

Supa-crema de telina cu pere si costita afumata

Supa_crema_de_telina_cu_pere_si_costita_afumata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.