Supa-crema de telina, cu pere si costita afumata (varianta)

Printeaza

Supa-crema de telina, cu pere si costita afumata din: telina, cartofi, praz, unt, zeama de legume, para, vin, sare, piper, bacon, ulei, frisca lichida, lamaie, nucsoara, patrunjel.

Ingrediente:Supa-crema de telina, cu pere si costita afumata

  • 500 g ţelină rădăcină
  • 300 g cartofi
  • 200 g praz
  • 80 g unt
  • 1 litru zeamă concentrată de legume
  • 1 pară tare
  • 125 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 150g bacon tăiat felii
  • 1 lingură ulei
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 priză nucşoară rasă
  • 1 legătură pătrunjel verde


Mod de preparare:

Cureţi de coajă cartofii şi ţelina, apoi le speli, le tai bucăţele şi le fierbi în zeama de legume, circa 30 de minute. Speli prazul curăţat şi îl tai ron­dele, pe care le căleşti în 50 g unt încins, până devin sticloase.

Cureţi de coajă para, o tai cubuleţe şi o căleşti în untul rămas. Stingi cu vin şi fierbi cu capac 5 minute. Adaugi prazul, sare şi piper, după gust.

Tai baconul, îl căleşti şi îl scurgi de grăsime. Mixezi supa împreună cu frişca lichidă şi condimentezi cu zeama de lămâie, sare, piper şi nucşoară.

Tai mărunt pătrunjelul şi îl adaugi alături de bucăţele de pară şi bacon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.