Supa-crema de spanac si lapte
PrinteazaSupa-crema de spanac si lapte din: spanac congelat, unt, ceapa, usturoi, cartof, supă (puj sau legume), lapte, pătrunjel, smântână, roşii, cocăze roşii.
- 500 g spanac congelat
- 50 g unt
- 2 cepe mici
- 2 căţei de usturoi
- 1 cartof mediu
- 450 ml supă (puj sau legume)
- 600 ml lapte
Pentru decor:
- un fir de pătrunjel
- 2 linguri de smântână
- o roşie
- cocăze roşii
Mod de preparare:
Pregăteşti legumele pentru supă, le cureţi ş le speli. Toci ceapa şi usturoiul mărunt, iar cartofii îi tai cubuleţe. Căleşti în unt pentru 5-6 minute ceapa şi usturoiul, după care adaugi cartofi şi îi mai laşi pe foc încă un minut.
Stingi totul cu supă şi laşi să fiarbă 10 minu- l te, apoi pui jumătate din spanac şi laptele. O decorezi cu smântână, pătrunjel şi boabe de coacăze roşii. Fierbi supa 15 minute la foc redus, acoperită.
Apoi o treci prin blender, iar la final adaugi restul de spanac.
Supa-crema de spanac si lapte
Pofta buna!
E foarte buna supa de spanac