Supa crema de rosii dietetica

Printeaza

Supa crema de rosii dietetica din: rosii, bulion, zahar, faina, smantana, unt, patrunjel, sare.

Ingrediente:Supa crema de rosii dietetica

  • 1 kg rosii
  • 2 linguri bulion
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 100 ml smantana
  • 50 g unt
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • sare

 

Mod de preparare:

Roşiile se spală, se taie în sferturi şi se pun la fiert în apă clocotită. Când s-au înmuiat, se scot, se curăţă de pieliţe şi se trec prin sită. Se strecoară apa în care au fiert, se pune din nou piureul de roşii şi se lasă pe foc mic până dă câteva clocote. Intre timp, într-o tigaie se încinge untul, se înăbuşă puţin făina, fără să se rumenească, se stinge cu bulionul diluat cu puţină apă rece şi se mai lasă să fiarbă înăbuşit vreo 10 minute, după care se toarnă totul în oala cu piureul de roşii.
Se potriveşte de sare şi se mai lasă la fiert, pe foc domol, o jumătate de oră, după care se adaugă zahărul şi smântână, continuând fierberea încă 10 minute.

Supa se serveşte fierbinte, cu crutoane de pâine prăjită şi pătrunjel proaspăt fin tocat deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.