Supa Crema de Raci – Creme d’Ecrevisses

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de supa crema de raci din: raci, unt, ulei, ceapa, praz, telina, albitura, morcov, pasta de tomate, coniac, vin alb, galbenus de ou, smantana dulce, sare si unt.

Ingrediente: Supa crema de raci

  • raci (minim) 12 buc
  • unt 50 g
  • ulei 50 g
  • ceapă 50 g
  • praz 50 g
  • ţelină 50 g
  • albitură 50 g
  • morcov 50 g
  • o lingură de pastă de tomate
  • coniac 25 ml
  • vin alb sec 100 ml
  • gălbenuş de ou 2 buc
  • două linguri de făină
  • smântână dulce nefermentată (frişcă lichidă) 200 g
  • sare după gust
  • unt 25 g

 

Mod de preparare:

Racii se curăţă cu peria şi se spală bine sub jet de apă rece, apoi se curăţă de intestine prin desprinderea lobului central din vârful cozii. Se introduc în apă clocotită şi se fierb timp de câteva minute.

Se pun la prăjit într-o cratiţă cu grăsime încinsă (unt şi ulei). Se adaugă legu­mele tăiate cubuleţe şi se prăjesc împreună la foc viu. Se adaugă coniacul şi se flambează, apoi se adaugă pasta de tomate şi se prăjeşte scurt împreună cu celelate ingrediente. Se stinge cu vin şi apă sau supă de peşte.

 

Dacă doriţi, puteţi adăuga acum şi câteva firişoare de şofran. Se fierbe totul cam 10-15 minute, după care se scot racii iar zeama se strecoară. Se scoate carnea din cleşti şi cozi cu ajutorul unei foarfece. Se păstrează deoparte câte 1-2 cozi pentru fiecare porţie, iar restul se taie mărunt şi se pune la loc în zeamă.

Supa_crema_de_raci_01

Separat se prepară liezonul din gălbenuş de ou, faină şi smântână. Se adaugă uşor în zeamă, se amestecă şi se aduce din nou la fierbere. Se fierbe la foc mic timp de câteva minute, ameste­când ocazional. Se potriveşte gustul cu sare. La sfârşit se adaugă câteva cubuleţe de unt. Se adaugă cozile de raci şi se serveşte fierbinte.

Supă Cremă de Raci

Supa_crema_de_raci

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Eheeee, supa de raci nu-i asa simpla, si nu se face chiar asa de simplu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.