Supa crema de praz cu ciuperci
PrinteazaSupa crema de praz cu ciuperci din: praz, ciuperci, cartof, pastarnac, sofran, cimbru, usturoi, piper, unt, smantana, ulei, parmezan, tarhon, patrunjel, suc de lamaie.
- 3 fire de praz (doar partea albă)
- 1 cartof mediu
- 3 bucăţi păstârnac
- 3 căţei usturoi
- 3-4 fire şofran
- 1/2 linguriţă cimbru
- 1 vârf de cuţit de piper mozaic
- 200 ml smântână lichidă
- 3 linguri rase de unt sărat
- 1 lingură ulei de măsline
- 300 g ciuperci champignon proaspete
- 2 linguri parmezan ras
- pătrunjel verde
- 5 g tarhon
- 3 g suc de lămâie
Mod de preparare:
Firele de praz se taie pe lung, se spală sub jet de apă şi se taie rondele. Se sotează usturoiul feliat şi prazul în untul topit, într-o cratiţă/wok cu capac; se amestecă din când în când. Se lasă focul mic.
Se adaugă păstârnacul rondele, cartoful tăiat, cimbrul şi cca 700 ml supă de legume sau apă.
Şofranul se fierbe separat în 4-5 linguri de supă. Supa se fierbe la foc uşor până se înmoaie păstârnacul, apoi se ia de pe foc şi se mixează cu blender puternic.
Se adaugă smântână, şofranul cu tot cu lichidul în care a fiert şi piperul.
Se sotează într-o tigaie ciupercile tăiate pe lung, cu o lingură de ulei de măsline şi puţin unt şi se adaugă parmezanul. Se pune supa în bol, iar deasupra se presară ciuperci sotate şi pătrunjel proaspăt tocat.
Pofta buna!





