Supa crema de morcovi cu dafin

Printeaza

Supa crema de morcovi cu dafin din: morcovi, ceapa, ghimbir, iaurt, dafin, ulei, zahar, sare.

Ingrediente:Supa crema de morcovi cu dafin

  • 600 g morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă rasă cu ghimbir măcinat
  • 100 g iaurt
  • 1 l zeamă de legume strecurată
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă cu zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie morcovii şi ceapa mărunt. Intr-o oală, încălzeşte uleiul la foc mic şi căleşte ceapa, morcovii şi ghimbirul, cam cinci minute, amestecând din când în când. Stinge cu supa de legume, adaugă zahărul, foaia de dafin, sare şi piper.

Fierbe totul cam 30 de minute apoi scoate foaia de dafin. Trece legumele printr-o sită sau aşază-le cu ajutorul unui blender şi subţiază cu supa în care au fiert. Pune din nou la fiert cinci minute, amestecând din când în când.

Opreşte focul şi adaugă iaurtul. Decorează cu verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.