Supa crema de miel cu legume

Printeaza

Supa crema de miel cu legume din: oase de miel, ceapa, morcovi, varza, fasole, usturoi, unt de arahide, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Supa crema de miel cu legume

  • 1,5 kg oase de miel
  • 250 g ceapă
  • 250 g morcovi
  • 250 g varză
  • 250 g fasole
  • 1-2 (chiar şi 3) căpăţâni usturoi
  • 4 linguri unt de arahide
  • sucul de la 1 lămâie
  • sare
  • piper, după gust

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă se fierb la foc mic un kilogram şi jumătate de oase de miel în patru litri de apă cu două linguriţe de sare. Se adaugă ceapa, desfoliată şi nemărunţită, morcovii curăţaţi si tăiati felii, varza tăiată mărunt, fasolea verde, curăţată şi până la 3 căpăţâni de usturoi, tăiat mărunt.

Se fierbe la foc mic timp de o oră, până când legumele sunt fierte bine.Se înlătură oasele de miel şi se trece amestecul printr-o sită sau prin maşina de tocat. Se adaugă untul de arahide, subţiat cu sucul de la o lămâie şl (opţional) o jumătate de pahar de orez fiert.

Se adaugă sare, piper etc., după gust.

Se serveşte în boluri pentru supă (sau în farfurii adânci).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.