Supa crema de midii cu legume

Printeaza

Supa crema de midii cu legume din: midii, unt, ceapa, telina, vin alb sec, faina, zeama de lamaie, sos de peste, curry, smantana, sare, piper alb.

Ingrediente:Supa crema de midii cu legume

  • 300 g midii
  • 100 g unt
  • 1 ceapa
  • 3 tije de telina apio
  • 50 ml vin alb sec
  • 7 linguri cu faina
  • 3 linguri cu zeama de lamaie
  • 2 linguri cu sos de peste
  • 3 lingurite de curry
  • 100 ml lapte de cocos
  • 125 ml smantana de gatit
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Taie mărunt ceapa şi tijele de ţelină apio şi înăbuşă-le în untul topit. Imediat ce devine sticloasă ceapa, adaugă praful de curry şi făina, amestecând energic ca să nu rămână cocoloaşe.

Toarnă uşor vinul alb, sosul de peşte şi un litru de apă.

Lasă-le să dea în câteva clocote, apoi pasează totul la blender. Adaugă zeama de lămâie, laptele de cocos, smântână şi midiile. Potriveşte gustul de sare şi piper şi lasă să dea în câteva clocote.

Serveşte supa fierbinte, aromatizată cu un pic de coriandru tocat fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.