Supa-crema de mazare si spanac
PrinteazaSupa-crema de mazare si spanac din: mazare, spanac, supa, unt, faina, zahar, marar, sare.
- 600 g boabe de mazăre tânără
- câteva frunze de spanac proaspete
- 2 I supă
- 1 lingură unt
- 1 linguriţă făină
- 1 linguriţă zahăr
- mărar verde
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe mazărea în apă cât să o cuprindă. După câteva clocote, se adaugă frunzele de spanac şi puţină sare. Când mazărea este bine pătrunsă, se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se pasează mazărea cu un blender, se adaugă supa strecurată şi se lasă să fiarbă 10 min. Separat, se freacă untul cu făină, se diluează cu puţină apă şi se toarnă în oală. Se adaugă zahăr, sare şi mărar verde; se mai fierbe 5 min. Se serveşte caldă, cu smântână.
Pofta buna!