Supa crema de mazare cu bacon si smantana

Printeaza

Supa crema de mazare cu bacon si smantana din: unt, ceapa, cimbru, mazare, smantana, bacon, sare, piper.

Ingrediente:Supa crema de mazare cu bacon si smantana

  • 1 lingură unt gras
  • 1 ceapă, mare
  • 1 lingură cimbru proaspăt, tocat
  • 800 ml supă de pui (din cub)
  • 600 g boabe de mazăre
  • 1 cană smântână fermentată, grasă
  • 100 g bacon
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Topiţi untul într-o oală, la foc mic, adăugaţi ceapa tocată mărunt şi cimbrul. Amestecaţi periodic, lăsaţi să se călească domol 10-12 min, până se înmoaie bine ceapa. Turnaţi supa de pui fierbinte şi mazărea.

Lăsaţi să fiarbă cca 10 min, până e bine fiartă mazărea.

Luaţi de pe foc şi procesaţi cu blenderul, până devine o cremă omogenă. Strecuraţi la loc în oală. Adăugaţi smântână, săraţi după gust şi bateţi bine, să se amestece.

Lăsaţi pe foc până se înfierbântă, fără să clocotească.

Tăiaţi bastonaşe baconul şi prăjiţi-l 3-4 min la foc iute, fără grăsime, amestecând mereu, până se rumeneşte şi devine crocant.

Puneţi în boluri, presăraţi bucăţele de bacon şi serviţi cu pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.