Supa – crema de legume la rece

Printeaza

Supa – crema de legume la rece din: ceapa, dovlecei, ardei grasi, usturoi, rosii, frunze de telina, ulei, otet de mere, piper, paine, condimente.

 

Ingrediente:Supa crema de legume la rece

  • 1 ceapă mare
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei graşi
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 8 roşii
  • frunze de ţelină
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingură oţet de mere
  • piper
  • 4 felii de pâine
  • 1 lingu­riţă de condimente

 

Mod de preparare:

Speli bine legumele şi tai mărunt ceapa, dovleceii, ardeii, frunzele de ţelină, opăreşti roşiile, le cureţi de pieliţe, seminţe şi le pasezi.

Intr-un vas pentru mixat freci usturoiul curăţat şi zdrobit cu uleiul, roşiile pasate, piperul şi condimentele.

Adaugi frunzele de ţelină, ceapa, ardeii, dovleceii şi feliile de pâine tăiate cubuleţe şi amesteci totul cu o lingură de oţet de mere (sau mai multe, după gust) şi un litru de apă rece.

Mixezi apoi totul, torni amestecul într-o oală, o acoperi şi o laşi la frigider 2-3 ore.

O poţi mânca dreasă cu smântână sau iaurt. E delicioasă şi foarte răcoritoare!

Supa – crema de legume la rece

Supa crema de legume la rece

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.