Supă cremă de legume cu crutoane de paine prajita

Printeaza

O reteta de supa crema de legume cu ceapa, morcov, telina, praz, cartofi, mazare, smantana, galbenus de ou, unt, sare, patrunjel verde si crutoane de paine prajita

Ingrediente:Supă cremă de legume cu crutoane de paine prajita

  • supă 1,5 1
  • ceapă 60 g
  • morcov 100 g
  • ţelină 50 g
  • praz 100 g
  • cartofi 300 g
  • mază­re 100 g
  • smântână 150 g
  • un gălbenuş de ou
  • unt 50 g
  • sare
  • o legătură mică de pătrunjel verde
  • crutoane de pâine prăjită

 

Mod de preparare:

Morcovul se taie în bucăţi, iar cartofii şi ţelina se taie cuburi. Ceapa şi prazul se taie în două şi se pun la fiert în supă împreună cu toate celelalte legume. După ce s-au fiert bine, se scot şi se pasează (se trec prin pre­sare printr-o sită deasă), cu excepţia cepei, care se aruncă.

Piureul rezultat se pune înapoi în supă şi se fierbe la foc mic încă câteva minute. Smântână se amestecă cu gălbenuşul de ou şi puţină supă fierbinte, apoi se toarnă treptat în cremă. Se amestecă bine, se adaugă untul şi se potriveşte gustul cu sare.

După dorinţa fiecăruia se poate adăuga piper şi nucşoară măcinată, înainte de servire se adaugă pătrunjel proaspăt tocat şi crutoane de pâine.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.