Supa-crema de hribi cu cartofi si cimbru

Printeaza

Supa-crema de hribi cu cartofi si cimbru din: hribi proaspeţi, cartofi noi, unt, ulei de masline, supa de legume, cimbru proaspat, sare de mare, piper.

Supa-crema de hribi cu cartofi si cimbru

Ingrediente:

  • 350 g hribi proaspeţi
  • 100 g cartofi noi
  • 20 g unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 l supă de legume
  • cimbru proaspăt
  • sare de mare
  • piper

Mod de preparare:

Cureţi hribii şi îi speli în s mai multe ape. Decojeşti cartofii şi, după ce i-ai spălat, îi tai în ron­dele subţiri.

Intr-o oală cu volumul de 3 litri, topeşti untul şi uleiul de măsline, pui hribii şi îi laşi să se rumenească timp de câteva minute.

Scoţi câţiva hribi căliţi pen­tru a decora porţiile, după care adaugi în oală cartofii şi stingi cu supa caldă de legume.

Laşi să fiarbă în jur de 20-25 de minute, la foc mediu, fără să acoperi vasul. La sfârşitul fierberii, hribii trebuie să-şi piardă elasticitatea şi să poată fi tăiaţi cu uşurinţă.

Strecori supa şi mixezi în blender ciupercile şi cartofii împreună cu o parte din supă, până obţii un piure fin.

Pui din nou piureul în oala cu zeama rămasă, împreună cu sare, piperai cimbru verde tocat mărunt.

Omogenizezi supa şi o repartizezi în farfurii, unde poţi să mai adaugi, după dorinţă, şi câte 1 linguriţă de ulei de măsline de cea mai bună calitate.

Supa-crema de hribi cu cartofi si cimbru

Supa-crema de hribi cu cartofi si cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.