Supa-crema de creveti si morcovi cu fulgi de ardei iute

Printeaza

Supa-crema de creveti si morcovi cu fulgi de ardei iute din: morcovi, smantana, ceapa, cartof, unt, ulei, creveti, cimbru, sare de mare, fulgi de ardei iute.

Ingrediente:Supa-crema de creveti si morcovi cu fulgi de ardei iute

  • 500 g morcovi
  • 50 ml smântână lichidă pentru gătit
  • 1 ceapă mică
  • 1 cartof alb
  • 50 g unt
  • 10 ml ulei de măsline extravirgin
  • 10 creveţi
  • cimbru proaspăt
  • sare de mare
  • fulgi de ardei iuţi

 

Mod de preparare:

Legumele se curăţă şi se taie bucăţi potrivite. într-o cratiţă se topeşte untul împreună cu uleiul de măsline, se adaugă ceapa şi se lasă câteva minute până se înmoaie. Se adaugă cartoful şi morcovii, se călesc câteva minute, apoi se pun fulgii de ardei, sarea de mare, cimbrul, apă cât să îi acopere şi se lasă să fiarbă la foc mic.

Intre timp se curăţă creveţii, se spală şi se lasă la scurs pe un şervet. într-o tigaie se încinge puţin ulei, se adaugă un căţel de usturoi zdrobit, puţin ghimbir şi se rumenesc creveţii 2-3 minute pe ambele părţi.

Legumele fierte se pasează cu ajutorul unui blender manual, apoi se adaugă smântână lichidă şi se mai pun pe foc încă 2-3 minute.

La final se adaugă creveţii, apoi se poate servi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.