Supa-crema de conopida cu samantana

Printeaza

Supa-crema de conopida cu samantana dinceapa, cartof, conopida, frunza de dafin, supa de legume, samantana, nucsoara, sar, piper.

Ingrediente:Supa_crema_de_conopida_cu_samantana

  • 30 g unt
  • 1 ceapă curăţată şi tocată mărunt
  • 1 cartof curăţat şi tăiat în bucăţele
  • 1 conopidă mare, ruptă în bucheţele
  • 1 frunză de dafin
  • 1 l supă de legume fierbinte
  • 100 ml smântână sau lapte gras
  • sare şi piper
  • nucşoară

Mod de preparare:

Topeşte untul într-o oală şi căleşte ceapa câteva minute. Adaugă supa de legume, cartofii şi lasă-i la fiert 1 minut, apoi adaugă conopida, sare şi piper după gust, frunza de dafin şi nucşoara.

Acoperă oala şi lasă să fiarbă la foc mic 5 minute. Scoate frunza de dafin si pasează legu­mele într-un blender până obţii o cremă.

Toarnă crema în oală, adaugă smântână şi încălzeşte puţin. Serveşte supa în far­furii ornate cu frunze de dafin şi bucheţele de conopidă.

Supa-crema de conopida cu samantana

Supa_crema_de_conopida_cu_samantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.