Supa crema de conopida cu morcovi

Printeaza

Supa crema de conopida cu morcovi din: conopida, cartofi, ceapa, telina, usturoi, morcov, sare, piper, cascaval, crutoane, ulei.

Ingrediente:Supa crema de conopida cu morcovi

  • 1 conopidă
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • 2 căţei usturoi
  • 1 morcov
  • sare
  • frunze de ţelină
  • piper
  • ulei
  • 200 g caşcaval
  • crutoane

 

Mod de preparare:

Desfaci în bucheţele conopida şi o speli sub jet, în mai multe ape. Cureţi şi tai mărunt ceapa, apoi o căleşti, în puţin ulei, împreună cu morcovul şi ţelina date prin râzătoare.

Adaugi şi cartofii tăiaţi cubuleţe şi laşi câteva minute pe foc.

Cureţi usturoiul şi-l zdrobeşti, apoi îl pui peste restul legumelor, sărezi şi piperezi după gust şi adaugi 3-4 căni de apă. Fierbi la foc potrivit.

Mai laşi câteva minute şi adaugi conopida şi frunzele de ţelină. Ai grijă să completezi cu apă, dacă mai este nevoie, cât să acoperi bine legumele. Laşi pe foc 20 de minute, până se înmoaie conopida.

Scoţi pe rând legumele, le laşi 2-3 minute să se răcorească, apoi le pasezi sau le mixezi, păstrezi câteva bucheţele de conopidă. Crema obţinută o dregi de sare şi piper.

Serveşti cu caşcaval ras, conopida păstrată şi crutoane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.