Supa-crema de ciuperci

Printeaza

Supa-crema de ciuperci

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci albe
  • 2 eşalote sau 1 ceapă roşie
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 500 ml supă limpede de legume
  • 150 ml smântână
  • 1 legătură pătrunjel
  • Sare şi piper negru proaspăt măcinat

Preparare:

Intr-un vas neaderent, topeşte untul şi sotează ceapa tocată mărunt. Curăţă ciupercile şi păstrează deoparte circa 100 g. Restul ciupercilor toacă-le mărunt şi stropeşte-le cu zeamă de lămâie.

Apoi sotează-le împreună cu ceapa, până când se absoarbe tot lichidul. Paseazâ-le cu ajutorul unui mixer electric şi diluează cu supa de legume Lasă sa fiarbă câteva clocote şi apoi adaugă smântână, sarea şi piperul.

Taie ciupercile felii subţiri şi adaugâ-le în supă în ultimul moment. Presară pătrunjelul şi serveşte supa fierbinte.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place foarte mult supa crema de ciuperci. Dar trebuie sa avem grija la portii pentru ca este destul de grea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.