Supa crema de ciuperci cu unt

Printeaza

Supa crema de ciuperci cu unt din: unt, ceapa, ciuperci, faina, lapte, lamaie, smantana, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Supa crema de ciuperci cu unt

  • 3 linguri unt
  • o ceapă
  • 250 g ciuperci albe
  • 2 linguri făină
  • 250 ml supă sau apă
  • 500 ml lapte
  • o lămâie
  • 2 linguri smântână
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Pentru servit:

  • 1-2 ciuperci
  • câteva picături ulei de nuci

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul în oală, se adaugă ceapa şi ciupercile feliate. Se sărează, se piperea-ză şi se pune o lingură de pătrunjel tocat. Se acoperă şi se lasă 15 minute la foc mediu.

Se adaugă făina amestecând mereu, apa sau supa, laptele şi se lasă la fiert 15 minute din momentul în care a dat în clocot. Se mixează, se adaugă suc de lămâie şi smântână.

Se serveşte cu felii de ciuperci crude sau prăjite şi un pic de ulei de nuci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.