Supa crema de ciuperci cu orez

Printeaza

Supa crema de ciuperci cu orez din: ciuperci, ceapa, orez, unt, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Supa crema de ciuperci cu orez

  • 350 g ciuperci
  • 1 ceapă mare
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceaşcă orez
  • 50 g unt
  • 50 ml smântână de gătit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie 3 ciuperci felii subţiri şi trage-le la tigaie în 25 g de unt. Când sunt gata, dă-le deoparte. Spală restul de ciuperci şi curăţă rădăcina de pătrunjel.

Toacă mai mare ceapa şi căleşte-o în restul de unt, cu un praf de sare. Când e gata, transfer-o într-o oală, toarnă 1,5 1 de apă şi pune la fiert. Când dă în clocot, adaugă ciupercile, orezul şi pătrunjelul.

Lasă la fiert. Când pătrunjelul este pătruns, dă deoparte şi pasează. Toarnă smântână, potriveşte de sare şi, dacă e prea groasă supa, adaugă apă.

Pune din nou la fiert şi lasă să dea în 1-2 clocote.

Serveşte supa cu crutoane prăjite în unt şi cu ciupercile pregătite la început aşezate deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.