Supă-cremă de ciuperci cu marar

Printeaza

Supă-cremă de ciuperci

Ingrediente:Supă-cremă de ciuperci cu marar

  • 4 litri supă de zarzavat
  • 500 g ciuperci crude
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură făină
  • sare
  • 3 linguri smântână
  • 1 legătură mărar
  • suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Se fierbe zarzavatul de supă şi, când este gata, se strecoară. Peste supă adăugăm o lingură de făină amestecată cu puţină apă rece pentru a nu se forma cocoloaşe.

Ciupercile se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se înăbuşă cu ulei şi sare. Se lasă la răcit şi se dau prin blender, adăugând puţină apă.

După ce am făcut o cremă fină, o punem peste zeama de zarzavat şi mai fierbem 10 minute. Se poate servi ca atare sau dreasă cu smântână, zeamă de lămâie şi mărar verde tocat mărunt.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Valentina Petcu

    Este foarte buna supa de ciuperci. Incercati sa folositi doar ulei de masline pentru ca da un gust deosebit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.