Supa crema de cartofi si praz (Vichyssoise)

Printeaza

Supa crema de cartofi si praz din: praz, ceapa, unt, cartofi, supa de pui, lapte, smantana, patrunjel verde si sare.

Ingrediente:Supa crema de cartofi si praz (Vichyssoise)

  • 1 cana praz taiat
  • 1 ceapa
  • 2 linguri cu unt
  • 2 1/2 cani cu cartofi
  • 2 cani cu supa de pui
  • 1 1/2 cani cu lapte
  • 1 cana cu smantana
  • patrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Sotează în unt prazul şi ceapa tăiate mărunt, ameste­când mereu să nu se coloreze. Taie cartofii felii şi adaugă-i împreună cu supa caldă. Lasă pe foc, acoperit, vreme de 35 de minute. Strecoară apoi legumele şi pasează-le într-un blender, subţiind la nevoie cu puţină supă.

Răstoarnă din nou în cratiţâ, amestecă piureul obţinut cu restul, de supă clară (strecura­tă dacă este cazul), laptele şi smântână. Adaugă un praf de sare, după gust, şi serveşte caldă, dar şi rece.

Supa crema de cartofi si praz

Supa crema de cartofi si praz (Vichyssoise)

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. De supa crema de cartofi am mai auzit, dar de vychyssoise… niciodata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.