Supa crema de cartofi cu unt

Printeaza

Supa crema de cartofi cu unt din: praz, ceapa, unt, cartofi, supa de pui, lapte, smantana, patrunjel verde si sare.

Ingrediente:Supa crema de cartofi cu unt

  • 1 cana praz taiat
  • 1 ceapa
  • 2 linguri cu unt
  • 2 1/2 cani cu cartofi
  • 2 cani cu supa de pui
  • 1 1/2 cani cu lapte
  • 1 cana cu smantana
  • patrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Sotează în unt prazul şi ceapa tăiate mărunt, ameste­când mereu să nu se coloreze. Taie cartofii felii şi adaugă-i împreună cu supa caldă. Lasă pe foc, acoperit, vreme de 35 de minute.

Strecoară apoi legumele şi pasează-le într-un blender, subţiind la nevoie cu puţină supă. Răstoarnă din nou în cratiţâ, amestecă piureul obţinut cu restul, de supă clară, laptele şi smântână.

Adaugă un praf de sare, după gust.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.