Supa crema de carote

Printeaza

Supa crema de carote din: morcov, ceapa, apa, oua, sare, unt, faina si lapte.

Ingrediente:Supe_1

  • morcov (1/2 kg.)
  • ceapa (2 buc.)
  • apa (2 l)
  • oua (1 buc.)
  • sare
  • unt (100gr.)
  • faina (1-1 1/2 lingura)
  • lapte (1/2 pahar)

 

Mod de preparare:

Se curata carotele si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama, iar carotele si ceapa se trec prin sita. Se pun 3/4 din cantitatea de unt in oala in care au fiert
carotele, se adauga faina, se amesteca putin si se toarna apoi pireul de carote. Se subtiaza cu zeama in care au fiert si cu laptele.

Se potriveste de sare si se mai lasa pe foc sa dea in clocot. Cine doreste poate servi aceasta supa dreasa cu un galbenus de ou si cu smantana. La masa se adauga restul de unt si verdeata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.