Supa crema cu leurda – reteta gustoasa

Printeaza

Supa crema cu leurda din: frunze de leurda, ceapa verde, cartofi, telina, morcov, sare, piper alb, ulei, smantana.

Ingrediente:Supa_crema_cu_leurda

  • 1 legatura frunze de leurda
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 300 g cartofi
  • 1/2 telina de dimensiune medie
  • 1 morcov
  • sare
  • piper alb macinat
  • ulei
  • smantana

 

Mod de preparare:

Cureti si speli ceapa, cartofii, telina si morcovul. Tai marunt ceapa verde, iar cartofii si legumele le tai cuburi.

Calesti putin ceapa in 2 linguri de ulei, apoi adaugi celelalte legume tocate si 1/2 din frunzele de leurda rupte in fasii.

Torni cate putina apa, iar cand s-au calit, amesteci usor si stingi cu apa fier-binte, cat sa acopere toate ingredientele.

Lasi legumele sa fiarba la foe mediu, pana cand se patrund bine. Iei vasul de pe foe si, dupa ce s-au racit legumele, le pasezi cu mixerul vertical sau in blender.

Pui crema de legume in oala si adaugi cata apa doresti, astfel incat sa rezulte o supa avand consistenta dorita.

O sarezi si condimentezi cu piper dupa gust si lasi putin sa mai dea in cateva clocote.

Aduci la masa portiile presarate cu leurda prospat tocata, pentru a simti aroma puternica a plantei. Poti servi supa si alaturi de smantana.

Supa crema cu leurda

Supa_crema_cu_leurda

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.