Supa-crema cu fulgi de ovaz

Printeaza

Supa-crema cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, ceapa, pastarnac, patrunjel, telina, morcovi, cartof, varza, ou, lapte, unt, patrunjel, sare.

Ingrediente:Supa-crema cu fulgi de ovaz

  • 100 g fulgi de ovăz
  • 1 ceapă
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 ţelină de dimensiune mijlocie
  • 2 morcovi tineri
  • 1 cartof
  • 100 g varză
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 80 g unt
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi toate legumele, le speli şi le pui la fiert în 2 litri de apă rece. Când acestea au fiert, strecori supa şi treci legumele printr-o sită fină sau le mixezi în blender împreună cu puţină supă în care au fiert.

Pui din nou supa strecurată pe foc, iar când clocoteşte, adaugi fulgii de ovăz sub formă de ploaie, amestecând continuu. Laşi supa pe foc încă 15-20 de minute, după care adaugi piureul de legume şi laptele. Laşi să mai dea în două-trei clocote, apoi iei vasul de pe foc.

Dregi supa cu oul bătut, presari pătrunjelul tocat mărunt şi adaugi untul. Serveşti supa cu crutoane de pâine prăjită.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.