Supa crema cu dovlecei si menta
PrinteazaSupa crema cu dovlecei si menta din: dovlecei, ceapa, cartof, usturoi, supa de legume, smantana, menta, sare, ulei.
- 600 g dovlecei
- 1 ceapa
- 1 cartof
- 2 catei de usturoi
- 500 ml supa de legume
- 200 g smantana sau iaurt
- cateva frunzulite de menta
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă cartoful şi dovleceii, taie-i în cubuleţe şi adaugă puţină sare. Separat, taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în ulei împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugă cartofii şi dovleceii, acoperă-i cu supa de legume sau apă caldă. Lasă la fiert, la foc redus.
Când legumele sunt fierte, scurge-le de zeamă şi zdrobeşte-le cu blenderul sau trece-le printr-o sită deasă. Piureul astfel obţinut subţiază-l cu zeama în care au fiert legumele până ce obţii consistenţa dorită. Potriveşte gustul de sare.
In momentul servirii, adaugă smântână şi aromatizeaza cu frunzulite de menta.
Supa crema cu dovlecei si menta
Pofta buna!