Supa crema cu ciuperci si cascaval

Printeaza

Supa crema cu ciuperci si cascaval din: ciuperci, ulei, ceapa, smantana, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, paine, usturoi, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Supa crema cu ciuperci si cascaval

  • 500 g ciuperci proaspete sau 300 g ciuperci uscate
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 100 ml smantana
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 8 felii de paine
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g cascaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi zarzavatul şi puneţi-l la fiert în 21 apă sărată. Curăţaţi ciupercile şi tăiaţi-le în sferturi. Ciupercile uscate trebuie rehi- dratate câteva ore înainte de fo­losire.

Căliţi-le 10 minute în unt, apoi turnaţi deasupra lor apa în care au fiert zarzavaturile.

Faceţi un piure din zarzavaturile fierte, treceţi-l prin sită şi amestecaţi-l cu smântână. Turnaţi piureul în vasul cu ciupercile şi mai lăsaţi să fiarbă 10 minute.

Prăjiţi pâinea, frecaţi-o cu usturoiul curăţat şi puneţi câte 2 felii în fiecare farfurie.

Turnaţi deasupra lor supa fierbinte şi presăraţi cu caşcaval ras.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna si gustoasa supa asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.