Supă cremă bulgărească de vară

Printeaza

O reteta de supa crema bulgareasca de vara din: castraveti, usturoi, ulei de floarea soarelui, nuci, iaurt, marar, cimbru, smantana, ardei gras rosu, sare si piper alb.

Ingrediente:Supă cremă bulgărească de vară

  • 1 kg castraveţi
  • 2-3 căţei de usturoi
  • ulei de floarea soarelui (circa 100 ml)
  • 100 g nuci
  • 500 g iaurt gras
  • mărar verde
  • cimbru
  • 250 g smântână grasă
  • 1 ardei gras roşu
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Splei castravetii, ii tai marunt sau ii dai pe razatoarea mare, ii acoperi cu sare si ii lasi la rece pentru vreo 30 de minute.

Intre timp, faci o cremă din usturoiul pisat, nucile prăjite şi mărunţite, ulei, iaurt, smântână, sare şi piper.

Storci castraveţii de lichidul lăisat şi amesteci cu sosul de lactate, asezonând cu mărar, cimbru şi ardeiul tăiat cubuleţe.

Serveşti supa cu felii de pâtine neagră prăjită sau cu crutoane de caşcaval.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.